Kıymalı Karalahana
Sarması
Malzemeler;
- 2 bağ karalahana
- 300 gr kıyma
- Yarım demet maydanoz
- yarım su bardağı pirinç
- yarım çay bardağı bulgur
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı çiçekyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı acı biber salçası
- Yarım çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı domates rendesi
- Tuz, Karabiber, kırmızı pul biber, Kuru nane
Pişirme suyu için malzemeler,
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı çiçekyağı
- 2 su bardağı kaynar su
Hazırlanışı;
- Öncelikle karalahanaları yıkayıp derin bir tencere de az tu ilave edip kaynar suda haşlayalım. Lahanalar yumuşayınca süzgeç yardımı ile tepsiye alın.
- Lahanaların damarları olduğu için damar kısımlarını ve saplarını düzgün bir şekilde keselim.
- Lahanalar soğurken iç malzemeleri hazırlayalım,
- 1 su bardağı bulgur ve pirinci yıkayıp süzülür,2 adet soğan küp küp yemeklik doğranır.
- Derin karıştırma kabınıza süzülen pirinç, soğan, çiçek yağı, kıyma, salça su, tuz, nane, karabiber, domates ilave edilip hepsi karıştırılır.
- Lahana yaprağını tezgah üzerine alarak bir kenarına iç malzemeden koyup kalem biri sarın.
- Tencerenin dibine karalahana yaprağı dizin.(isterseniz dibine ve aralara kemikli kaburga dizebilirsiniz.)
- Daha sonra, üzerine sardığınız lahana sarmalarını dizin.
- Tavanıza sıvıyağ ve 1tatlı kaşığı salça 1-2 dakika kavurun, daha sonra 2 su bardağı su, tuz ilave edip 1 taşım kaynatın.
- Kaynamış olan salçalı suyu lahanaların üzerine gezdirerek dökün. En son olarak dolmaların üzerini kapatacak küçüklükte 1 tabak ile örtün.
- Tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte sarmalar yumuşayana kadar pişirin.(.piştikten sonra yarım saat bekleyin dolmalar dağılmasın.)
Yoğurt ile
servis yapabilirsiniz.
2 Yorumlar
Çok güzel görünüyor elinize sağlık.
YanıtlaSilAfiyet Olsun
YanıtlaSil