• Malzemeler,

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı nohut suyu
  • 3 diÅŸ sarımsak
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 limon
  • 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
  • İçene 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Ãœstüne,
  • 1çorba kaşığı sıvı yaÄŸ
  • 1çorba kaşığı sıvı sumak
  • Ceviz

Hazırlanışı, 


  1. Nohut 1 gece önceden suda bekletilir. Ertesi günü suyu dökülüp yeni su doldurulur ve haÅŸlanır.HaÅŸlanan su içinden  yarım su bardağı ayrılır.
  2. Haşlanmış olan nohut blander da parçalanır.
  3. İçine tahin, limon suyu, nohut suyu, sarımsak, kimyon, karabiber, tuz, zeytinyağı ilave edilip hepsi karıştırılır.
  4. Hazırlanmış olan karışımı servis tabağına dökülür.
  5. Ãœzerine sıvı yaÄŸ, sıvı sumak, ceviz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.  

Afiyet olsun