• Malzemeler,

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı nohut suyu
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 limon
  • 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
  • İçene 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Üstüne,
  • 1çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1çorba kaşığı sıvı sumak
  • Ceviz

Hazırlanışı, 


  1. Nohut 1 gece önceden suda bekletilir. Ertesi günü suyu dökülüp yeni su doldurulur ve haşlanır.Haşlanan su içinden  yarım su bardağı ayrılır.
  2. Haşlanmış olan nohut blander da parçalanır.
  3. İçine tahin, limon suyu, nohut suyu, sarımsak, kimyon, karabiber, tuz, zeytinyağı ilave edilip hepsi karıştırılır.
  4. Hazırlanmış olan karışımı servis tabağına dökülür.
  5. Üzerine sıvı yağ, sıvı sumak, ceviz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.  

Afiyet olsun