- Malzemeler,
- 2 su bardağı nohut
- 1 su bardağı tahin
- Yarım su bardağı nohut suyu
- 3 diş sarımsak
- 1,5 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 limon
- 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
- İçene 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Üstüne,
- 1çorba kaşığı sıvı yağ
- 1çorba kaşığı sıvı sumak
- Ceviz
Hazırlanışı,
- Nohut 1 gece önceden suda bekletilir. Ertesi günü suyu dökülüp yeni su doldurulur ve haşlanır.Haşlanan su içinden yarım su bardağı ayrılır.
- Haşlanmış olan nohut blander da parçalanır.
- İçine tahin, limon suyu, nohut suyu, sarımsak, kimyon, karabiber, tuz, zeytinyağı ilave edilip hepsi karıştırılır.
- Hazırlanmış olan karışımı servis tabağına dökülür.
- Üzerine sıvı yağ, sıvı sumak, ceviz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
0 Yorumlar