İsteğe bağlı olarak 1 demet maydanoz ilave edebilirsiniz.
Sosu için ;
1 çay bardağı domates sosu (eğer domates sosu yok ise 3 adet
domates rendeleyip 10 dakika kadar pişirebilirsiniz.)
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı salça
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Hazırlanışı;
Derin bir kâsenin içine kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, bayat
ufalanmış ekmek içi, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip yoğuralım.
İyice yoğurduğunuz karışama avucunuzla yuvarlayıp şekil vererek
bir parmak kalınlığına getirin.
Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimler gibi yarım santim
incelikte kesin.
Başka bir tavada kızgın sıvı yağ içinde önce patatesleri daha
sonra köfteleri kızartın.
Kızartmış olduğunuz köfte ve patatesleri fırın tepsinize veya
borcam’a bir köfte bir patates şeklinde dizin.
Tava’nın içine sıvı yağ, salça ilave edip az kavuralım ve domates
sosu, su ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra, tepsideki köfte patatesin
üzerine dökün.
180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
0 Yorumlar