Malzemeler;

  • 500 gr. Orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 dilim ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • İsteğe bağlı olarak 1 demet maydanoz ilave edebilirsiniz.
Sosu için ;
  • 1 çay bardağı domates sosu (eğer domates sosu yok ise 3 adet domates rendeleyip 10 dakika kadar pişirebilirsiniz.)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Hazırlanışı;

  1. Derin bir kâsenin içine kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, bayat ufalanmış ekmek içi, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip yoğuralım.
  2. İyice yoğurduğunuz karışama avucunuzla yuvarlayıp şekil vererek bir parmak kalınlığına getirin.
  3. Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimler gibi yarım santim incelikte kesin.
  4. Başka bir tavada kızgın sıvı yağ içinde önce patatesleri daha sonra köfteleri kızartın.  
  5. Kızartmış olduğunuz köfte ve patatesleri fırın tepsinize veya borcam’a bir köfte bir patates şeklinde dizin.
  6. Tava’nın içine sıvı yağ, salça ilave edip az kavuralım ve domates sosu, su ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra, tepsideki köfte patatesin üzerine dökün.
  7. 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
Afiyet olsun.