NOHUTLU BULGUR PİLAVI

Malzemeler;

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut (1 gece önceden suda bekletip ertesi günü haşlayalım.)
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığından az acı biber salçası
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 1 su bardağı et suyu veya et bulyon
  • 2,5 bardak ılık su 

Hazırlanışı;

  1. Soğanları yemeklik(küp küp) olarak doğrayalım.
  2. Tenceremize doğranmış soğanları ve sıvıyağ ilave edip pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Salçaları ekleyip 1-2 dakika kadar daha kavuralım.
  4. Yıkanmış suyu süzülmüş olan bulguru ve nohutları ekleyelim. Tuz ilave edip 1-2 dakika karıştıralım.
  5. Daha sonra et suyu ve ılık su ekleyip az karıştıralım.(su az gelirse yarım bardak sıcak su ilave edebilirsiniz.)
  6. Kısık ateşte 25-30 dakika pişirelim.
  7. Pişen bulgur pilavının üzerine bir havlu bez serip tencerenin kapağını kapatalım. 5-10 dakika dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.