NOHUTLU BULGUR PİLAVI
Malzemeler;
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış nohut (1 gece önceden suda bekletip ertesi günü haşlayalım.)
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığından az acı biber salçası
- Tuz
- Sıvı yağ
- 1 su bardağı et suyu veya et bulyon
- 2,5 bardak ılık su
Hazırlanışı;
- Soğanları yemeklik(küp küp) olarak doğrayalım.
- Tenceremize doğranmış soğanları ve sıvıyağ ilave edip pembeleşene kadar kavuralım.
- Salçaları ekleyip 1-2 dakika kadar daha kavuralım.
- Yıkanmış suyu süzülmüş olan bulguru ve nohutları ekleyelim. Tuz ilave edip 1-2 dakika karıştıralım.
- Daha sonra et suyu ve ılık su ekleyip az karıştıralım.(su az gelirse yarım bardak sıcak su ilave edebilirsiniz.)
- Kısık ateşte 25-30 dakika pişirelim.
- Pişen bulgur pilavının üzerine bir havlu bez serip tencerenin kapağını kapatalım. 5-10 dakika dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar