Karnabahar kızartması

Malzemeler;

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı beyaz un
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Üzeri için;

  • Sade veya sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı;

  1. Tencerenize karnabaharları ayırarak dizin. Tencerenin yarısına kadar su tuz ve 1 yemek kaşığı un ilave edin.
  2. Orta ateşte çatal batacak kadar kontrollü pişirin.
  3. Karnabaharlar haşlanırken 3 ayrı ayrı geniş kase içine birine galeta unu, diğerine tuz çırpılmış yumurta ve diğer kaseye de beyaz un ilave edin.
  4. Haşlanmış olan karnabaharları ocaktan alıp suyu süzülür.
  5. Kızartma tavanıza sıvıyağ ilave edip kızdırın.
  6. Süzülmüş olan karnabaharları önce beyaz un daha sonra yumurta en son galeta ununa bulayıp kızgın yağ içinde kızartın.
  7. Karnabaharların her tarafının güzel kızarması için maşa yardımı ile çevirerek kızartın.
  8. Kızaran karnabaharların yağı süzülmesi için, havlu kağıt üzerine alın.
  9. Süzülen karnabaharları servis tabağına alıp yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.