Karnabahar kızartması
Malzemeler;
- 1 adet orta boy karnabahar
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı beyaz un
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Üzeri için;
- Sade veya sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı;
- Tencerenize karnabaharları ayırarak dizin. Tencerenin yarısına kadar su tuz ve 1 yemek kaşığı un ilave edin.
- Orta ateşte çatal batacak kadar kontrollü pişirin.
- Karnabaharlar haşlanırken 3 ayrı ayrı geniş kase içine birine galeta unu, diğerine tuz çırpılmış yumurta ve diğer kaseye de beyaz un ilave edin.
- Haşlanmış olan karnabaharları ocaktan alıp suyu süzülür.
- Kızartma tavanıza sıvıyağ ilave edip kızdırın.
- Süzülmüş olan karnabaharları önce beyaz un daha sonra yumurta en son galeta ununa bulayıp kızgın yağ içinde kızartın.
- Karnabaharların her tarafının güzel kızarması için maşa yardımı ile çevirerek kızartın.
- Kızaran karnabaharların yağı süzülmesi için, havlu kağıt üzerine alın.
- Süzülen karnabaharları servis tabağına alıp yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar