Kabak Tatlısı

Malzemeler,

·  2 kg balkabağı  

· 1,5 su bardağı toz şeker

Üzeri için,

· 1 su bardağı dövülmüş ceviz

· 1 su bardağı tahin


Hazırlanışı,

1. Kabak tatlısı için, önce kabakların dış kabukları soyulmamış ise soyalım ve çekirdeklerini çıkartalım. Pazardan soyulmuş temizlenmiş kabak da alabilirsiniz.

2.Kabakları yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde istediğiniz uzunlukta doğrayabilirsiniz.

3.Geniş bir tencereye kabakları alalım ve üzerine gezdirerek şekeri dökelim.(ben bir gece tencerenin ağzı kapalı şekilde beklettim.)

4.Ocağı kısık ateşe alıp kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.(Tencere kapağı açık olacak.) 

5.Kabaklar piştikten sonra soğumaya bırakalım.

6.Servis tabağına alıp üzerine cevizli ya da tahin dökerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.