PAVLOVA
Malzemeler;
Tabanı için; Kreması için;
·
4
yumurta akı
300 ml(1paket den biraz
fazla) süt kreması
·
200
gr(1su bardağı) toz şeker 60 gr.(6 yemek kaşığı)pudra şekeri
·
(7
gr) 1 yemek kaşığı mışır nişastası 1 tatlı kaşığı Vanilya tozu
·
1
tatlı kaşığı sirke
Üzeri için;
Çeşitli
mevsim meyveleri
Tabanın Hazırlanışı;
·
Fırınınızı
150 dereceye ayarlayın ısınmaya başlasın.
·
Fırın
tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine kalemle istediğiniz boyutta daireler
çizin .
·
Cam
yada çelik kabın içine yumurta aklarını ilave edip çırpmaya başlayın .Kremsi
kıvama gelince yavaş yavaş toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Sertleşene
kadar çıpmaya deva edin.
·
Daha
sonra nişasta ve sirkeyi ekleyip spatula yardımı ile yumurta akını söndürmeden
karıştırın.
·
Karışımı
bir kepçe yardımı ile çizdiğiniz daireler den taşmayacak şekilde dökün.
·
50
dakika piÅŸirin.
Kremanın Hazırlanışı;
Tüm
malzemelerin soğuk olması için Çırpma kabınızı ve çırpma telinizi bir süre
buzdolabında bekletin. Süt kremanız da soğuk olsun.
·
Süt
kremasını ve vanilyayı çırpın.
·
Daha
sonra azar azar şekeri ilave edip sertleşinceye kadar çırpmaya devam edin, ve
buz dolabında bekletin.
Bir araya getiriliÅŸi
·
Fırında
pişmiş olan tabanlarınız soğuttuktan sonra buzdolabın da beklettiğiniz kremalı
harcı her birinin üzerine spatula yada kaşık yardımı ile yayın.
·
Çeşitli
mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet
olsun.
0 Yorumlar