PAVLOVA

Malzemeler;

Tabanı için;                                                                        Kreması için;

·         4 yumurta akı                                                             300 ml(1paket den biraz fazla) süt kreması
·         200 gr(1su bardağı) toz ÅŸeker                                     60 gr.(6 yemek kaşığı)pudra ÅŸekeri
·         (7 gr) 1 yemek kaşığı mışır niÅŸastası                             1 tatlı kaşığı Vanilya tozu
·         1 tatlı kaşığı sirke                                 

Üzeri için;

Çeşitli mevsim meyveleri

Tabanın Hazırlanışı;

·         Fırınınızı 150 dereceye ayarlayın ısınmaya baÅŸlasın.
·         Fırın tepsisine yaÄŸlı kağıt serin ve üzerine kalemle istediÄŸiniz boyutta daireler çizin .
·         Cam yada çelik kabın içine yumurta aklarını ilave edip çırpmaya baÅŸlayın .Kremsi kıvama gelince yavaÅŸ yavaÅŸ toz ÅŸekeri ilave edip çırpmaya devam edin. SertleÅŸene kadar çıpmaya deva edin.
·         Daha sonra niÅŸasta ve sirkeyi ekleyip spatula yardımı ile yumurta akını söndürmeden karıştırın.
·         Karışımı bir kepçe yardımı ile çizdiÄŸiniz daireler den taÅŸmayacak ÅŸekilde dökün.
·         50 dakika piÅŸirin.

Kremanın Hazırlanışı;

Tüm malzemelerin soğuk olması için Çırpma kabınızı ve çırpma telinizi bir süre buzdolabında bekletin. Süt kremanız da soğuk olsun.
·         Süt kremasını ve vanilyayı çırpın.
·         Daha sonra azar azar ÅŸekeri ilave edip sertleÅŸinceye kadar çırpmaya devam edin, ve buz dolabında bekletin.

Bir araya getiriliÅŸi

·         Fırında piÅŸmiÅŸ olan tabanlarınız soÄŸuttuktan sonra buzdolabın da beklettiÄŸiniz kremalı harcı her birinin üzerine spatula yada kaşık yardımı ile yayın.
·         ÇeÅŸitli mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.


Afiyet olsun.