PAVLOVA

Malzemeler;

Tabanı için;                                                                        Kreması için;

·         4 yumurta akı                                                             300 ml(1paket den biraz fazla) süt kreması
·         200 gr(1su bardağı) toz şeker                                     60 gr.(6 yemek kaşığı)pudra şekeri
·         (7 gr) 1 yemek kaşığı mışır nişastası                             1 tatlı kaşığı Vanilya tozu
·         1 tatlı kaşığı sirke                                 

Üzeri için;

Çeşitli mevsim meyveleri

Tabanın Hazırlanışı;

·         Fırınınızı 150 dereceye ayarlayın ısınmaya başlasın.
·         Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine kalemle istediğiniz boyutta daireler çizin .
·         Cam yada çelik kabın içine yumurta aklarını ilave edip çırpmaya başlayın .Kremsi kıvama gelince yavaş yavaş toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Sertleşene kadar çıpmaya deva edin.
·         Daha sonra nişasta ve sirkeyi ekleyip spatula yardımı ile yumurta akını söndürmeden karıştırın.
·         Karışımı bir kepçe yardımı ile çizdiğiniz daireler den taşmayacak şekilde dökün.
·         50 dakika pişirin.

Kremanın Hazırlanışı;

Tüm malzemelerin soğuk olması için Çırpma kabınızı ve çırpma telinizi bir süre buzdolabında bekletin. Süt kremanız da soğuk olsun.
·         Süt kremasını ve vanilyayı çırpın.
·         Daha sonra azar azar şekeri ilave edip sertleşinceye kadar çırpmaya devam edin, ve buz dolabında bekletin.

Bir araya getirilişi

·         Fırında pişmiş olan tabanlarınız soğuttuktan sonra buzdolabın da beklettiğiniz kremalı harcı her birinin üzerine spatula yada kaşık yardımı ile yayın.
·         Çeşitli mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.


Afiyet olsun.