KAVALA KURABİYESİ

Malzemeler;·        200 gr margarin
·        Yarım su bardağı çiğ badem içi(robottan geçirilmiş.)
·        Yarım su bardağı bıçakla parçalanmış badem içi
·        1su bardağından 1 parmak fazla pudra şekeri
·        1 paket kabartma tozu
·       
2,5 su bardağı un

Hazırlanışı;

     1.     Bıçakla parçalanmış bademi tavaya dökelim üzerine 1 su bardağı un ilave edip pembeleşene kadar kavurun.

     2.     Kavrulan un ve bademi ocaktan alıp derin bir karıştırma kabına alın ve soğumaya bırakın.

     3.     Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri, Robottan geçirmiş olduğunuz ezilmiş badem içi, eritilmiş margarin ekleyip karıştırın.

    4.     Karışımın üzerine kalan 1,5 su bardağı un ‘u azar azar ilave edin.

    5.     Kabarma tozu ilave edip yoğurun.

    6.     Hamuru pişirme kağıt üzerine alın ve üzerine tekrar pişirme kağıt ile kapatın. Merdane yardımı ile istediğiniz kalınlıkta açın.

    7.     Bardakla veya yuvarlak kalıpla kesin ve yarım ay şeklinde kesip tepsiye dizin.

    8.     170 derecede 20-25 dakika pişirin. Daha sonra bolca pudra şekeri ne bulayıp servis yapın.

 Afiyet olsun.

 Not: Unu kavurduğumuz için hamurun toparlanması biraz zor gelirse,1adet yumurta ilave edebilirsiniz.