KAVALA KURABİYESİ

Malzemeler;·        200 gr margarin
·        Yarım su bardağı çiÄŸ badem içi(robottan geçirilmiÅŸ.)
·        Yarım su bardağı bıçakla parçalanmış badem içi
·        1su bardağından 1 parmak fazla pudra ÅŸekeri
·        1 paket kabartma tozu
·       
2,5 su bardağı un

Hazırlanışı;

     1.     Bıçakla parçalanmış bademi tavaya dökelim üzerine 1 su bardağı un ilave edip pembeleÅŸene kadar kavurun.

     2.     Kavrulan un ve bademi ocaktan alıp derin bir karıştırma kabına alın ve soÄŸumaya bırakın.

     3.     SoÄŸuduktan sonra üzerine pudra ÅŸekeri, Robottan geçirmiÅŸ olduÄŸunuz ezilmiÅŸ badem içi, eritilmiÅŸ margarin ekleyip karıştırın.

    4.     Karışımın üzerine kalan 1,5 su bardağı un ‘u azar azar ilave edin.

    5.     Kabarma tozu ilave edip yoÄŸurun.

    6.     Hamuru piÅŸirme kağıt üzerine alın ve üzerine tekrar piÅŸirme kağıt ile kapatın. Merdane yardımı ile istediÄŸiniz kalınlıkta açın.

    7.     Bardakla veya yuvarlak kalıpla kesin ve yarım ay ÅŸeklinde kesip tepsiye dizin.

    8.     170 derecede 20-25 dakika piÅŸirin. Daha sonra bolca pudra ÅŸekeri ne bulayıp servis yapın.

 Afiyet olsun.

 Not: Unu kavurduÄŸumuz için hamurun toparlanması biraz zor gelirse,1adet yumurta ilave edebilirsiniz.