Krep
Hamuru için malzemeler;
·
2 adet yumurta
·
2 su bardağından biraz az un
·
1 su bardağı su
·
1 su bardağı süt
·
1 çay kaşığı tuz.
·
Pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ
Hazırlanışı;
Derin bir kase içine bütün malzemeleri ilave edip, çırpma teli yardımı ile
karıştırın. Krep tavasına az miktarda yağ ilave edip, kepçe yardımıyla krep
hamuru karışımından alıp tavanın ortasına döküp kepçe’nin arkasıyla tavaya
iyice yayın. Hamurun iki tarafını alt
üst ederek pişirin.
Tavuk
iç harç için;
400 gr kemiksiz tavuk but veya tavukgöğsü
1 küçük boy kuru soğan
4-5 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber
İsteğe bağlı olarak renkli biber
Hazırlanışı;Tavaya tavukların rengi dönünce ye kadar yağda kavurun,
daha sonra yemeklik doğranmış soğan ekleyin ve 5 dakika kavurun, doğranmış renkli
biberleri tuzu, karabiber ilave edin. Pişene kadar karıştırın.
Beşamel
içi malzemeler;
2 yemek kaşığı yağ
1,5 yemek kaşığı un
1,5.çay bardağı süt
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı hardal
Tuz, karabiber, kırmızı biber.
Hazırlanışı;Tavaya 2 yemek kaşığı yağı eritin, içine 1,5 yemek
kaşığı un ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.1,5 çay bardağı süt yavaş
yavaş ilave edilir. Kıvam alıncaya kadar çırpma teli ile karıştırın. 1çay kaşığı
limon suyu,1 çay kaşığı hardal ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızı biber ilave
edip çırpın. Kıvam alınca ocağın altını kapatın.
Hazırlamış olduğunuz tavuk ,iç harcını ilave edip
karıştırın.
Çorba kaşesine 1 adet krep serin ve ortasına
hazırladığımız tavuklu harcımızdan ekleyin. Dışarıda kalan kısmını ortaya doğru
toplayalım ve fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirelim. Sonra olarak her
birinin üzerine rendelenmiş kaşar ekleyelim.200 derecede üzeri kızarana kadar
pişirelim.
Afiyet
olsun.
0 Yorumlar