Terbiyeli Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi

MALZEMELER    

  •  1 Çorba kaşığı tereyağı      
  •  1 Çorba kaşığı sıvı yağ    
  •  1 det Havuç (ince Rendelenmiş.)
  •   1 su bardağı tel şehriye  
  •   8 su bardağı sıcak su (yarısı et suyu olabilir veya et bulyon kullanabilirsiniz.)

Terbiyesi İçin;

  •  1 adet yumurta kırmızısı
  •   1 çorba kaşığı un
  •    1 su bardağı yoğurt
  •  Tuz
  •    Karabiber
  •    İsteğe bağlı olarak üzerini süslemek için; ince kıyılmış maydanoz.

Hazırlanışı;

  1.  Tencereye tereyağı ve sıvı yağ ilave edip rendelenmiş havuç ve şehriyeleri kavurun.
  2.  Üzerine et suyu, ve tuz ekleyip 10 dakika pişirelim.(et suyu yoksa, sade suya et bulyon da ilave edebilirsiniz.)
  3.  Bu arada, terbiyesini hazırlayalım. Yoğurt,  yumurta ve un ‘u derin bir kase de çırpma teli yardımıyla çırpalım.
  4.  Kaynamış olan çorba suyundan bir kepçe kadar alıp terbiye karışımına    ekleyelim ve ılıklaşmasını sağlayalım.
  5.  Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edip karıştıralım.
  6. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocağın altını söndürelim.

Afiyet olsun.