Terbiyeli Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi
Terbiyeli Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi
MALZEMELER
- 1 Çorba
kaşığı tereyağı
- 1 Çorba
kaşığı sıvı yağ
- 1 det Havuç
(ince Rendelenmiş.)
- 1 su bardağı
tel şehriye
- 8 su bardağı
sıcak su (yarısı et suyu olabilir veya et bulyon kullanabilirsiniz.)
Terbiyesi İçin;
- 1 adet yumurta
kırmızısı
- 1 çorba
kaşığı un
- 1 su bardağı
yoğurt
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe bağlı
olarak üzerini süslemek için; ince kıyılmış maydanoz.
Hazırlanışı;
- Tencereye tereyağı
ve sıvı yağ ilave edip rendelenmiş havuç ve şehriyeleri kavurun.
- Üzerine et suyu,
ve tuz ekleyip 10 dakika pişirelim.(et suyu yoksa, sade suya et bulyon da ilave
edebilirsiniz.)
- Bu arada, terbiyesini
hazırlayalım. Yoğurt, yumurta ve un ‘u
derin bir kase de çırpma teli yardımıyla çırpalım.
- Kaynamış olan
çorba suyundan bir kepçe kadar alıp terbiye karışımına ekleyelim ve
ılıklaşmasını sağlayalım.
- Hazırladığımız
terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edip karıştıralım.
- 1-2 taşım
kaynadıktan sonra ocağın altını söndürelim.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar