Lokanta usulü Süzme Mercimek Çorbası
·
1
yemek kaşığı tereyağı
·
1yemek
kaşığı zeytinyağı
·
1
adet kuru soğan
·
1
adet patates
·
1,5
su bardağı kırmızı mercimek
·
5
su bardağı et suyu
·
2
su bardağı su
·
Tuz
·
Karabiber
Üzeri
için;
· 1 yemek kaşığı tereyağı
· Pul biber
· 1 yemek kaşığı tereyağı
· Pul biber
Hazırlanışı;
Tencerenize
tere yağ sıvı yağ ekleyin. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip pembeleşene
kadar kavurun.
Pembeleşen
soğanların üzerine küp küp doğranmış patates ve kırmızı mercimeği ilave edip
karıştırın. Daha sonra et suyu, su, tuz, karabiber ilave edin.30 dakika kadar
pişirin. Pişen çorbayı süzmek için; geniş bir kase üzerine tel süzgeç konulur
daha sonra çorbayı bu kaseye dökün, kaşık yardımı ile ezerek süzün.
Süzülen
çorbayı tekrar tencere alıp 1 bardak sıcak su ilave edip 10 dakika kısık ateşte
kaynatın.
Üzeri
için; cezveye 1 yemek kaşığı tereyağı eritip içine pul biber ilave edin.
Pişen
çorbanızı kase ye kepçe ile aktarın. Üzerine pul biberli yağ ilave edip
lezzetlendirin.
Afiyet
olsun.
0 Yorumlar