Lokanta usulü Süzme Mercimek Çorbası
Malzemeler;
·        1 yemek kaşığı tereyağı
·        1yemek kaşığı zeytinyağı
·        1 adet kuru soğan
·        1 adet patates
·        1,5 su bardağı kırmızı mercimek
·        5 su bardağı et suyu
·        2 su bardağı su
·        Tuz
·        Karabiber

Üzeri için;
·     1 yemek kaşığı tereyağı
·       Pul biber
Hazırlanışı;
Tencerenize tere yağ sıvı yağ ekleyin. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
Pembeleşen soğanların üzerine küp küp doğranmış patates ve kırmızı mercimeği ilave edip karıştırın. Daha sonra et suyu, su, tuz, karabiber ilave edin.30 dakika kadar pişirin. Pişen çorbayı süzmek için; geniş bir kase üzerine tel süzgeç konulur daha sonra çorbayı bu kaseye dökün, kaşık yardımı ile ezerek süzün.
Süzülen çorbayı tekrar tencere alıp 1 bardak sıcak su ilave edip 10 dakika kısık ateşte kaynatın.
Üzeri için; cezveye 1 yemek kaşığı tereyağı eritip içine pul biber ilave edin.
Pişen çorbanızı kase ye kepçe ile aktarın. Üzerine pul biberli yağ ilave edip lezzetlendirin.
Afiyet olsun.