Kürdan Kebabı
 Malzemeler
·         4 adet patlıcan


Köftesi için;
·   500 gr orta yağlı kıyma
·       ·         1 su bardağı bayat ufalanmış ekmek ya da yarım su bardağı galeta unu
·         1 çay kaşığı tuz
·         1 çay kaşığı Pul biber
·         1 çay kaşığı karabiber
·         1 yumurta

Sosu için;
·         Sıvıyağ        
 ·         1 yemek kaşığı domates salçası
·         Az tuz

Üzeri için;
·         Yeşilbiber
·         Küçük Domates

Hazırlanışı;
1.      Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına ince şeritler halinde kesin. Daha sonra acısı çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp havlu kağıt ile kurulayın. Bol kızgın yağda kızartın.(yağı süzülmesi için geniş süzgeçte bekletin.)
2.       Köftelik malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Yuvarlak köfte şekilleri yapın. Kızgın yağda kızartın.
3.      Kızaran iki patlıcanı çapraz şekilde üst üste dizip ortasına köfteyi yerleştirin. Önce alttaki patlıcanları daha sonra onun üzerindeki patlıcanı bohça yapar gibi köftenin üzerini kapatın.
4.      Üzerine kürdan batırıp biber ve domates ile edin.(isteğe başlı olarak kaşar dilimi de ilave edebilirsiniz.)
5.      Salçalı sos için; tavada sıvı yağ ve salçayı ilave edip kavurun tuz ve 1,5 bardak sıcak su ilave ettikten sonra kürdan kebabının üzerinde dökün.
200 derece fırın da pişirin.

              Afiyet olsun.