Taş Kadayıf Tatlısı
Hamuru için Malzemeler;
- 1 su
bardağı süt
- 1 su
bardağı su
- 1,5 su
bardağı un
- 1 tatlı
kaşığı kuru maya
- 1 tatlı
kaşığı toz şeker
- 1 çay
kaşığı tuz
İç için
Malzemeler;
- 2 su
bardağı iri dövülmüş ceviz
- 2 yemek
kaşığı toz şeker
- 1 tutam
tarçın
Şerbet
için Malzemeler;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 adet yumurta
Ay çiçek yağı
Hazırlanışı;
1.
Şerbet
için su ve şekeri tencerede kaynatalım. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu
ilave edip 1-2 dakika kadar kaynatalım. Daha sonra soğuması için ocaktan
alalım.
2.
İç harcı
için ceviz, tarçını karıştırın.
3.
Derin
bir kaba süt, su, şeker, maya, tuz, un ilave edip karıştırın. Krep hamurundan
daha sıvı bir kıvam elde edeceksiniz. Mayalanması için oda sıcaklığında üzeri örtülü
10-15 dakika bekletin.
4.
Yapışmaz
krep tavası ısındıktan sonra kepçe yardımıyla daire halinde şekiller yaparak hamurun
kendi kendine genişlemesini sağlayın. Hamurların üstünde hava kabarcıkları
olunca tavadan alın.
5.
Pişen
hamurlar tamamen soğumadan pişmemiş olan tarafına ceviz, tarçın karışımını koyup
ikiye katlayalım. Hamurun açılmaması için kenarlarını çatalla bastırarak
kapatın. Daha sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.
6.
Kızaran
kadayıfları önceden hazırlanan soğuk şerbetin içine atın. Şerbeti çekince
içinden çıkartıp servis tabağınıza alın.
Afiyet
olsun.
0 Yorumlar