Taş Kadayıf Tatlısı

Hamuru için Malzemeler;

  •  1 su bardağı süt
  •   1 su bardağı su
  •   1,5 su bardağı un
  •   1 tatlı kaşığı kuru maya
  •   1 tatlı kaşığı toz şeker
  •   1 çay kaşığı tuz
İç için Malzemeler;
  •   2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  •  2 yemek kaşığı toz şeker
  •  1 tutam tarçın

Şerbet için Malzemeler;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Bulamak için Malzemeler;

  •  1 adet yumurta
Kızartmak için Malzemeler;
Ay çiçek yağı

Hazırlanışı;
1.     Şerbet için su ve şekeri tencerede kaynatalım. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu ilave edip 1-2 dakika kadar kaynatalım. Daha sonra soğuması için ocaktan alalım.
2.     İç harcı için ceviz, tarçını karıştırın.
3.     Derin bir kaba süt, su, şeker, maya, tuz, un ilave edip karıştırın. Krep hamurundan daha sıvı bir kıvam elde edeceksiniz. Mayalanması için oda sıcaklığında üzeri örtülü 10-15 dakika bekletin.
4.     Yapışmaz krep tavası ısındıktan sonra kepçe yardımıyla daire halinde şekiller yaparak hamurun kendi kendine genişlemesini sağlayın. Hamurların üstünde hava kabarcıkları olunca tavadan alın.
5.     Pişen hamurlar tamamen soğumadan pişmemiş olan tarafına ceviz, tarçın karışımını koyup ikiye katlayalım. Hamurun açılmaması için kenarlarını çatalla bastırarak kapatın. Daha sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.
6.     Kızaran kadayıfları önceden hazırlanan soğuk şerbetin içine atın. Şerbeti çekince içinden çıkartıp servis tabağınıza alın.

Afiyet olsun.