Fırında Beşamel Soslu Patatesli Tavuk
Malzemeler;
- · 500 gr kuşbaşı tavuk eti(Tavuğun but yerinden)
- · 3 adet orta boy patates
- · Tuz, Karabiber
- · Sıvıyağ
- · Kekik, Toz Kırmızı Biber
- · 1 yemek kaşığı silme domates salçası
Beşamel Sos İçin;
- · 1,5 su bardağı süt
- · 1,5 yemek kaşığı (tepeleme) un
- · 1,5 yemek kaşığı tere yağ veya margarin
- · Tuz, karabiber
Üzeri İçin;
- · Kaşar dilimleri
Hazırlanışı;
1. Patateslerin
kabuklarını soyup halka şeklinde dilimleyin. Fırın tepsisi ya da borcam’a alın
ve sıvı yağ, tuz, karabiber ilave edip karıştırın.200 derece de 30 dakika
fırında pişirin.
Patatesler pişerken tavukları hazırlayın.
2. Tavukları
rengi dönene kadar tavada kavurun. Daha sonra sıvı yağ ilave edip 1-2 dakika
karıştırın.
3. Domates
salçası ilave edip kavurmaya devam edelim.
4. Toz kırmızıbiber,
kekik, karabiber, tuz ilave edip kısık ateşte pişirin.(eğer suyu az ise yarım
çay bardağı su ilave edin.)
Tavuklar pişerken Beşamel sosu hazırlayın.
5. Sıvı
yağ, tere yağ ve unu ilave edip kavurun. Unun kokusu çıkınca süt ilave edip
koyulaşana kadar karıştırıp pişirin. Daha sonra tuz, karabiber ilave edin.
6. Fırınlanmış
olan patateslerin üzerine tavuk sote ve beşamel sosu ilave edelim. En son
üzerine kaşar dilimlerini dizin. Fırın da 5-10 dakika kadar pişirin.(kaşarlar
kızarana kadar.)
Not:Yemeğin yanına pilav ve cacık yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar