Fırında Beşamel Soslu Patatesli Tavuk


Malzemeler;
  • ·        500 gr kuşbaşı tavuk eti(Tavuğun but yerinden)
  • ·        3 adet orta boy patates
  • ·        Tuz, Karabiber
  • ·        Sıvıyağ
  • ·        Kekik, Toz Kırmızı Biber
  • ·        1 yemek kaşığı silme domates salçası 

Beşamel Sos İçin;
  • ·       1,5 su bardağı süt
  • ·        1,5 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • ·        1,5 yemek kaşığı tere yağ veya margarin
  • ·        Tuz, karabiber 

Üzeri İçin;
  • ·        Kaşar dilimleri

Hazırlanışı;

1.   Patateslerin kabuklarını soyup halka şeklinde dilimleyin. Fırın tepsisi ya da borcam’a alın ve sıvı yağ, tuz, karabiber ilave edip karıştırın.200 derece de 30 dakika fırında pişirin.
Patatesler pişerken tavukları hazırlayın.
2.   Tavukları rengi dönene kadar tavada kavurun. Daha sonra sıvı yağ ilave edip 1-2 dakika karıştırın.
3.   Domates salçası ilave edip kavurmaya devam edelim.
4.   Toz kırmızıbiber, kekik, karabiber, tuz ilave edip kısık ateşte pişirin.(eğer suyu az ise yarım çay bardağı su ilave edin.)
Tavuklar pişerken Beşamel sosu hazırlayın.
5.   Sıvı yağ, tere yağ ve unu ilave edip kavurun. Unun kokusu çıkınca süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırıp pişirin. Daha sonra tuz, karabiber ilave edin.
6.   Fırınlanmış olan patateslerin üzerine tavuk sote ve beşamel sosu ilave edelim. En son üzerine kaşar dilimlerini dizin. Fırın da 5-10 dakika kadar pişirin.(kaşarlar kızarana kadar.)  
     
     Not:Yemeğin yanına pilav ve cacık yapabilirsiniz. 

Afiyet olsun.