KIYMALI PATATES YEMEĞİ

Malzemeler
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 200 gr kıyma
  • 3 adet yeşilbiber
  • 3 adet tatlı kırmızıbiber
  • Tuz
  • Karabiber 
  • Kimyon
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1çay kaşığı acı biber salçası
  • Yarım çay bardağından az sıvıyağ
Hazırlanışı                           
Patateslerin kabuklarını soyalım. Derin bir kase’ye kabukları soyulmuş olan patatesleri halka, halka doğrayıp üzerine tuz ve su ilave edelim.(böylelikle hem nişastası çıkacak hem de kararmasını önlemiş olacağız.)

Biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım.

Soğanların kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olarak doğrayalım. Tavaya sıvı yağı ve soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmuş olan soğanları üzerine kıymayı ilave edelim; rengi değişinceye kadar kavurmaya devam edelim. Daha sonra salça, karabiber, kimyon, tuz ve yarım çay bardağından az su ilave edip karıştırmaya devam edelim. Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım.

Su da beklemiş olan patatesleri suyunu süzüp bir peçeteye alalım. Yuvarlak cam bir tepsiye ya da Borcam’a dizelim, üzerine kıymaları ilave edelim.

Yıkamış olduğumuz biberleri de üzerine dizelim.

Derin bir kase de 1 yemek kaşığı salçanın üzerine sıcak su ilave edip karıştıralım. Tepsinin içindeki tüm malzemelerin üzerine dökelim.
170 derece fırında 25 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.