KIYMALI PATATES YEMEĞİ
Malzemeler
- 3-4 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 200 gr kıyma
- 3 adet yeşilbiber
- 3 adet tatlı kırmızıbiber
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1,5 yemek kaşığı domates
salçası
- 1çay kaşığı acı biber salçası
- Yarım çay bardağından az sıvıyağ
Hazırlanışı
Patateslerin
kabuklarını soyalım. Derin bir kase’ye kabukları soyulmuş olan patatesleri
halka, halka doğrayıp üzerine tuz ve su ilave edelim.(böylelikle hem nişastası
çıkacak hem de kararmasını önlemiş olacağız.)
Biberleri
yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım.
Soğanların
kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olarak doğrayalım. Tavaya sıvı yağı ve
soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmuş olan soğanları
üzerine kıymayı ilave edelim; rengi değişinceye kadar kavurmaya devam edelim.
Daha sonra salça, karabiber, kimyon, tuz ve yarım çay bardağından az su ilave
edip karıştırmaya devam edelim. Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım.
Su da beklemiş
olan patatesleri suyunu süzüp bir peçeteye alalım. Yuvarlak cam bir tepsiye ya da
Borcam’a dizelim, üzerine kıymaları ilave edelim.
Yıkamış
olduğumuz biberleri de üzerine dizelim.
Derin bir
kase de 1 yemek kaşığı salçanın üzerine sıcak su ilave edip karıştıralım. Tepsinin
içindeki tüm malzemelerin üzerine dökelim.
170 derece
fırında 25 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
1 Yorumlar
Toptan Kelle Eti Kıyması Börek özellikle ülkemizde insanlar tarafından çok sık tüketilen, birbirinden farklı birçok farklı çeşidi bulunan ve farklı malzemeler kullanılarak hazırlanan lezzetlerden bir tanesidir. Geleneksel ve kültürel olarak bazı bölgelerde yöresel börek çeşitleri bulunduğu için genellikle börekler farklı malzemeler kullanılarak hazırlanmaktadır. Börek yapımında en sık kullanılan malzeme ise hiç şüphe duymaksızın kıymadır.
YanıtlaSil