Malzemeler,
- 6 parça kuzu incik
- 2 adet soğan
- 3 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet limonun suyu
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber, pul biber
- Orta boy tencereye etleri alalım, kabukları soyulmuş soğan ve sarımsakları, ilave edelim.
- Etlerin üzerini geçecek kadar su ve Karabiber ekleyelim.
- Yaklaşık 1,5 saat kadar pişirelim. (düdüklü tencereniz varsa daha kısa sürede pişirebilirsiniz.)
- Etler piştikten sonra
- Başka bir tencerede tereyağını eritin üzerine kabuklarını temizlediğimiz havuçlar ilave edip kavuralım unu da ekleyerek 2_3 dakika kavurmaya devam edelim.
- Kavurduğumuz malzemeleri ete ilave edelim. Patatesleri 2'ye veya 4 'e bölüp eklelim.
- Daha sonra limon suyu, Karabiber, pul biber, Tuz ve sıcak su ilave edip patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirelim.
- Üzerine isteğe bağlı olarak maydanoz ilave edip servis yapabilirsiniz.
0 Yorumlar