Malzemeler,

  • 6 parça kuzu incik 
  • 2 adet soğan
  • 3 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet limonun suyu
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber, pul biber 
Hazırlanışı,

  1. Orta boy tencereye etleri alalım, kabukları soyulmuş soğan ve sarımsakları, ilave edelim.
  2.  Etlerin üzerini geçecek kadar su ve Karabiber ekleyelim.
  3. Yaklaşık 1,5 saat kadar pişirelim. (düdüklü tencereniz varsa daha kısa sürede pişirebilirsiniz.)
  4. Etler piştikten sonra 
  5. Başka bir tencerede tereyağını eritin üzerine kabuklarını temizlediğimiz havuçlar ilave edip kavuralım unu da ekleyerek 2_3 dakika kavurmaya devam edelim. 
  6. Kavurduğumuz malzemeleri ete ilave edelim. Patatesleri 2'ye veya 4 'e bölüp eklelim. 
  7. Daha sonra limon suyu, Karabiber, pul biber, Tuz ve sıcak su ilave edip patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirelim. 
  8.  Üzerine isteğe bağlı olarak maydanoz ilave edip servis yapabilirsiniz. 
Afiyet olsun