Malzemeler,
- Yarım paket makarna
- 1 parça tavuk göğüsü
- Tuz
- Su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2su bardağı soğuk süt
- 1çay kaşığı sebze baharatlı çeşni
- Tuz
- Karabiber
- 1 kase rendelenmiş kaşar
- Maydanoz isteğe bağlı.
- Tavukları haşlayalım. Pişen tavukları süzgeçli kevgir yardımıyla başka bir tabağa alalım. (tavuğun suyunu dökmeyelim. ) Soğuyunca tavukları küçük parçalara ayıralım.
- Pişirdiğimiz tavukğun suyunda Makarnaları haşlayalım.
- Makarnaları yarı diri şekilde haşlayalım. (Daha sonra fırında da pişiceği için hamur haline gelmesini istemeyiz.)
- Beşamel Sosu için tencereye tereyağı ve Sıvıyağ ilave edelim.
- Tencereye un ilave edip kokusu çıkana kadar karıştıralım.
- Daha sonra soğuk sütü azar azar ilave edip çırma teli yardımıyla karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak tuz, sebze çeşni,Karabiber ilave edip katı bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Borcam içerisine Beşamel sos, tavukları, makarna ve tuz ilave edip karıştıralım.
- Karışımı kaşık la düzleyelim üzerine kaşar peyniri eşit bir şekilde dağıtalım.
- 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
0 Yorumlar