Malzemeler,

  • 3adet iri boy patates (küçük küçük doğrayalım. )
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tepelere un
  • 5subardağı su
  • Tuz, Karabiber veya beyaz biber
  • 1/2paket krema yaklaşık yarım su bardağı
  • Muskat rendesi
Üzeri için, 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Toz kırmızı biber
Hazırlanışı,

  1. Tencerede tereyağını eritin üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar karıştıralım. 
  2. Doğranmış patatesleri de ilave edip 3_4 dakika kavuralım. Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık25_30dakika kadar pişirelim. 
  3. Daha sonra su, tuz, karabiberi ilave edip karıştıralım. Pişince blender dan geçirelim. 
  4. Yarım bardak kadar krema ilave edelim ve lezzeti arttırmak için Muskat rendeleyelim. 5dakika kısık ateste pişirelim. 
  5. Başka bir tavaya tereyağı ve zeytinyağı konulur yağ biraz eridikten ve kızdıran sonra toz kırmızı biber ekleyelim. 
  6. Pişen çorbayı kaseye konulur üzerine kırmızıbiber li yağdan gezdirelim. 
Afiyet olsun.