Malzemeler,
  • 2 adet havuç
  • 1 litre et suyu veya tavuk suyu 
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz 
  • Karabiber 

Terbiyesi için,
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1su bardağı süt
  • 1,5 çorba kaşığı un
  1. Öncelikle bir kapta Havuçlar yıkanır ve rendelenir.pirinçler yıkanıp süzgeçten süzdürülür. 
  2. Derin bir tencereye tereyağı eritilip daha sonra sıvıyağ ilave edilir. 
  3. Havuçlar ilave edilir ve biraz kavrulur. 
  4. Daha sonra pirinci ilave edip karıştırın. 
  5. Daha sonra tavuk suyu ekleyip kaynatalım. 
  6. Terbiyesi için, Ayrı bir kap içinde yumurta sarısı, süt, un'u çırpalım. 
  7. Kaynamış olan çorbamıza terbiyesini yavaş ilave edip karıştıralım.
  8. Lezzet vermesi için tuz ve karabiber ekliyoruz.
  9. Biraz daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.