Malzemeler,
- 2 adet havuç
- 1 litre et suyu veya tavuk suyu
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Terbiyesi için,
- 1 adet yumurta sarısı
- 1su bardağı süt
- 1,5 çorba kaşığı un
- Öncelikle bir kapta Havuçlar yıkanır ve rendelenir.pirinçler yıkanıp süzgeçten süzdürülür.
- Derin bir tencereye tereyağı eritilip daha sonra sıvıyağ ilave edilir.
- Havuçlar ilave edilir ve biraz kavrulur.
- Daha sonra pirinci ilave edip karıştırın.
- Daha sonra tavuk suyu ekleyip kaynatalım.
- Terbiyesi için, Ayrı bir kap içinde yumurta sarısı, süt, un'u çırpalım.
- Kaynamış olan çorbamıza terbiyesini yavaş ilave edip karıştıralım.
- Lezzet vermesi için tuz ve karabiber ekliyoruz.
- Biraz daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 Yorumlar