Malzemeler,
- 500gr kuşbaşı dana eti
- 3 adet havuç
- 3diş Sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 3su bardağı su (1 su bardağı soğuk daha sonra 2 su bardağı sıcak su)
- 1 çay bardağı bezelye(bezelyeler Konserve ise yemeğe en son ilave edin dağılabir.)
- 2 adet patates
- 1 tatlı kaşığı Tuz,
- 1 tatlı kaşığı kekik,
- 1çay kaşığı Karabiber
- Öncelikle havucu soğup önce ikiye daha sonra bir parmak uzunluğunda doğrayalım.
- Patatesleri soyup önce ikiye daha sonra havuçlar la aynı uzunlukta olacak şekilde doğrayalım.karatmaması için patatesleri suda bekletelim.
- Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyup yemeklik olarak doğrayalım.
- Tencerimizi ocağın üzerine alalım içine sıvıyağ ilave edilir.
- Tencere ısınınca etleri ilave edilir.hemen karıştırmayın. Ocağın yüksek ısısında kavuralım 1_2 dakika geçtikten sonra suyunu salıp köpürecektir. Tencerenin ortasını açıp siyah köpük köpük olan suyunu kaşık yardımıyla alın. Et suyunu tamamen çekene kadar pişirelim. Tabanında sadece yağ kalacaktır. Bir dakika daha kavuralım.
- Etin üzerine havuçları ilave edip karıştıralım ocağın altını kısalım. Havuçlar yumuşayınca Sarımsak ilave edelim.
- Sarımsağı yaklaşık bir dakika kavurduktan sonra soğanları ilave edelim. Rengi değişkene kadar kavuralım.
- Daha sonra un ilave edelim. Çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Önce bir bardak soğuk su ilave edip unun topaklanmasını önlüyoruz. Daha sonra sıcak su ilave ediyoruz. Suyun kaynaşmasını bekliyoruz.
- Su kaynayınca bezeleri ilave edelim.kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
- 10 dakika sonra patatesleri ilave edelim.
- Patatesler pişince tuz, Karabiber kekik ilave edelim. 1 dk kaynatalım ocağın altını kapatalım.
- Afiyet olsun.
0 Yorumlar