Malzemeler
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt
- Ceviz
Muhallebisi için,
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Toz Antep fıstığ
- Tepsiye hindistan cevizini boşluk kalmayacak şekilde yayalım.
- Tencereye süt, un, şeker ilave edilip karıştıralım. Kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
- Muhallebi kıvamına gelince vanilya ilave edip karıştırmaya devam edelim.
- Daha sonra tereyağı ilave edelim. Koyu bir kıvam alana kadar pişirmeye devam edelim.
- Pişen muhallebiyi tepsinin üzerine her tarafına eşit gelecek şekilde yayalım. Spatula ile düzeltme yapalım. Soğuması için bekletelim. 4_5 saat buzdolabında
- Krem şanti yi hazırlayalım.derin bir kaseye 1bardaktan 1 parmak eksik soğuk süt ve 1 paket krem şanti tozunu ekleyip mikser de çırpalım. Buzdolabında dinlendirelim.
- Soğuyan muhallebi nin üzerine krem şantiyi spatula ile yayalım.
- 12 parçaya bölelim
- Üzerine ceviz serpelim.
- Dilimleri rulo şeklinde saralım.
- Üzerini Antep fıstığı ile süsleyelim.
0 Yorumlar