Önemli uyarı

Kaynama suyunuz büyük tencerede olmalı.suyun içine 1yemek kaşığı tuz ve yarım çay bardağı sıvıyağ ekleyip kaynatın.

Börek yaparken bir defa tenceredeki suyu değiştirmeli çünkü unlanmış tır ve yapışabilir.

Haşlanmış yufkayı mutlaka soğuk suya transfer edin, eğer şu isinirsa değiştirin.

Kullanılan ölçüler

250mlsu bardağı

125ml çay bardağı

35x40 tepsi


Malzemeler,

  • 6. Adet yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3_3,5 su bardağı un (yumurtalarin büyüklüğüne göre un miktarı değişiklik gösterebilir.yumuşak ele yapışan bir hamur elde edelim.)
  • 125 Gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Peynir
Hazırlanışı

  1. Önce yumurtalar tuz ile hafif çırpılır daha sonra un ilave edilerek yoğrulur.
  2. Ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.mandalina büyüklüğünde bezeler elde edilir yaklaşık 12adet beze oluşturulur.hamuru yarım saat dinlendirin.
  3. Daha sonra tek tek hamurlar ince açılır.
  4. Derin ve geniş bir tencereye su,tuz,ve sıvı yağ ilave edin . tencereye açılan yufkalar ilave edilir.içimizden30a kadar saydım sonra kevgir yardımıyla yufkalar alınır ve buzlu suya konulur.tepsiye yağli kağıt konulur veya tepsi yağlanır.tepsinin en altına haşlanmamiş yufkadan konulur ve arasına sıvıyağ ve erimiş tereyağı karışım dan eklenir . haşlanmış yufkaları tepsiye sırayla serelim ve aralarını yaglayalim.
  5. Orta katmanda peynir konulur.kalan yufkalar aynı şekilde serilir
  6. En son yufkanın üzerine yağ eklenir.(yağın dibindeki beyaz kısmından almamaya dikkat edelim böreğin üzerinde kara leke olmaması için!)
  7. 200derecede alt üst firinda1saat10 dakika pişirin.

N