Malzemeler,

  • 500 gr tel kadayıf
  • 150gr margarin
  • 1 fincan sıvıyağ 
İçi için, 
  • Ceviz 
Şerbeti için, 
  • 4 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • Üzeri için Antep fıstığı 
Hazırlanışı,

  1. Derin bir tencereye suyu ve şekeri ilave ediniz ve kaynatalım. Kaynadıktan sonra çeğrek limon suyu sıkılır. 10 dk daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.şerbeti soğumaya bırakalım. 
  2. Kadayıfı tepsiye alalım ve tel tel olacak şekilde açalım.
  3. Margarini eritelim. Üzerine sıvıyağ ilave edilir ve karıştırılır.
  4. Tel kadayıf üzerine gezdirelim ve karıştıralım.
  5. Şekil vermek için bir fincan yada küçük kap içerisine bir parça tel tel açıp kadayıf  konulur daha sonra içine ceviz  ilave edip üzerine tekrar kadayıf konulur ve kaseyi ters çevirip tepsiye dizilir. Bu işleme kadayıf bitene kadar devam edelim.
  6. Önceden Isınmış fırında 190_180 derece arasında Üzeri kızarana kadar pişirelim.
AFİYET olsun.