Malzemeler
Keki için,
- 5 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1,5 su bardağı un
Sütlü Şerbeti için,
- 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 200 gr sıvı krema
Karameli için,
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tere yağ
- 200gr sıvı krema
Üzeri için ,
- 1 paket kremşanti
- soğuk süt
Hazırlanışı,
- Derin bir kap içerisine 5 yumurta ve 1 su bardağından 1 parmak eksik şekeri ilave edip beyaz olana kadar çırpalım.
- 1,5 su bardağı Un, 1 adet kabartma tozu, 1 adet vanilya ilave edip spatula yardımıyla karıştıralım.
- Kareli borcam tepsi içerisine yağlı kağıt serelim ve a sıvıyağ ilave edip fırça yardımıyla özellikle kenar kısımlarını yağlayalım. Yağlı kağıt üzerine dökelim.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika daha sonra ısıyı 150 dereceye alıp 30 dakika pişirelim.
- Kek pişince ılımaya alalım.
- Sütlü şerbeti için ,derin bir kap içerisine 3,5 su bardağı süt ,3 yemek kaşığı toz şeker,200 gr sıvı krema ilave edelim çırpma teli yardımıyla iyice karıştıralım. Buzdolabında bekletelim.
- Başka bir kap içerisinde 1 paket kremşanti hazırlayıp buzdolabında bekletelim.
- Karamelli için tavamıza 1 çay bardağı şeker ilave edip orta ateşte karıştırarak eritelim. Karamel renk olunca 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edelim.
- Tereyağı eridikten sonra, 200 gr sıvı kremayı ekleyip sürekli karıştıralım. Sos kıvamı alana kadar pişirelim. Soğuması için kenara alalım.
- Ilıyan kekimizi ters çevirip yağlı kağıttan çıkaralım. Üzerine çatal yardımıyla delikler açalım. Soğuk sütlü şerbeti üzerine gezdirelim.
- Kremşanti den üzerini süslemek için biraz ayıralım. Kalanını kekin üzerine yayalım.
- Soğumuş olan karameli, kremşantinin üzerine gezdirelim.
- ayırdığımız kremşantiyi sıkma torbasına koyalım. Bocam'ın enine düz şeritler halinde çıkalım.
- Kürdan yardımıyla boyuna doğru trileçe'nin şekil verelim.5-6 saat buzdolabında dinlendirelim.
0 Yorumlar