Malzemeler

Keki için,

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Sütlü Şerbeti için,

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 gr sıvı krema

Karameli için,

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 200gr sıvı krema

Üzeri için ,

  • 1 paket kremşanti
  • soğuk süt

Hazırlanışı,

  1. Derin bir kap içerisine 5 yumurta ve 1 su bardağından 1 parmak eksik şekeri ilave edip beyaz olana kadar çırpalım.
  2. 1,5 su bardağı Un, 1 adet kabartma tozu, 1 adet vanilya ilave edip spatula yardımıyla karıştıralım.
  3. Kareli borcam tepsi içerisine yağlı kağıt serelim ve a sıvıyağ ilave edip fırça yardımıyla özellikle kenar kısımlarını yağlayalım. Yağlı kağıt üzerine dökelim.
  4. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika daha sonra ısıyı 150 dereceye alıp 30 dakika pişirelim.
  5. Kek pişince ılımaya alalım.
  6. Sütlü şerbeti için ,derin bir kap içerisine 3,5 su bardağı süt ,3 yemek kaşığı toz şeker,200 gr sıvı krema ilave edelim çırpma teli yardımıyla iyice karıştıralım. Buzdolabında bekletelim.
  7. Başka bir kap içerisinde 1 paket kremşanti  hazırlayıp buzdolabında bekletelim.
  8. Karamelli  için tavamıza 1 çay bardağı şeker ilave edip orta ateşte karıştırarak eritelim. Karamel renk olunca 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edelim.  
  9. Tereyağı eridikten sonra, 200 gr sıvı kremayı ekleyip sürekli karıştıralım. Sos kıvamı alana kadar pişirelim. Soğuması için kenara alalım.
  10. Ilıyan kekimizi ters çevirip yağlı kağıttan çıkaralım. Üzerine çatal yardımıyla delikler açalım. Soğuk sütlü şerbeti üzerine gezdirelim.
  11. Kremşanti den üzerini süslemek için biraz ayıralım. Kalanını kekin üzerine yayalım.
  12. Soğumuş olan karameli, kremşantinin üzerine gezdirelim.
  13.  ayırdığımız kremşantiyi sıkma torbasına koyalım. Bocam'ın enine düz şeritler halinde çıkalım.
  14. Kürdan yardımıyla boyuna doğru trileçe'nin şekil verelim.5-6 saat buzdolabında dinlendirelim.
Afiyet olsun.