Malzemeler,
- 250 gr Büyük boy bamya
- yarım çay kaşığı limon tuzu
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı mısır unu
- yarımşar çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, pul biber, toz biber
Hazırlanışı;
- Bamyaları ayıklayalım .Tencereye su ilave edelim kaynayınca limon tuzu ekleyelim son olarak bamyaları yıkayıp süzdürdükten sonra ilave edip 5-6 dakika haşlayalım.
- başka bir kap içerisine soğuk su ilave edelim. Bamyaları sıcak su içerisinde alıp soğuk su içerisine alalım.2-3 dakika kadar bekletelim ve süzelim.
- Geniş bir kase içerisine mısır unu dökelim. Başka bir kase içerisine de yumurta ,baharatları ve unu ilave edelim. Çırpma teli yardımıyla çırpalım.
- Bamyaları önce yumurtaya daha sonra mısır unu içerisinde bulayalım.
- Tavaya sıvıyağ ilave edelim. Isınmış olan yağın içerisine bamyaları orta ateşte kızartalım.
- Ben sarımsaklı yoğurt ile servis yaptım.
0 Yorumlar