Malzemeler,

  • 250 gr Büyük boy bamya
  • yarım çay kaşığı limon tuzu
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • yarımşar çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, pul biber, toz biber

Hazırlanışı;

  1. Bamyaları ayıklayalım .Tencereye su ilave edelim kaynayınca limon tuzu ekleyelim son olarak bamyaları yıkayıp süzdürdükten sonra ilave edip 5-6 dakika haşlayalım.
  2. başka bir kap içerisine soğuk su ilave edelim. Bamyaları sıcak su içerisinde alıp soğuk su içerisine alalım.2-3 dakika kadar bekletelim ve süzelim.
  3. Geniş bir kase içerisine mısır unu dökelim. Başka bir kase içerisine de yumurta ,baharatları ve unu ilave edelim. Çırpma teli yardımıyla çırpalım.
  4. Bamyaları önce yumurtaya daha sonra mısır unu içerisinde bulayalım.
  5. Tavaya sıvıyağ ilave edelim. Isınmış olan yağın içerisine bamyaları orta ateşte kızartalım.
  6. Ben sarımsaklı yoğurt ile servis yaptım.
Afiyet olsun.