- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 6 çay bardağı tam yağlı süt
- 1 adet vanilya
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 4 çay bardağı portakal suyu
- 2 çay bardağı mandalina suyu
1 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı;
- Beyaz muhallebisi için tencereye 1 çay bardağı toz şeker,1 çay bardağı nişasta,6 çay bardağı tam yağlı süt,1 adet vanilya ilave edip çırpma teli yardımıyla karıştıralım.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Derin bir kase içerisine dökelim ve soğumaya bırakalım.
- İç kısmı için ,sos tavamıza 1 çay bardağı toz şeker,1 çay bardağı nişasta,4 çay bardağı portakal suyu,2 çay bardağı mandalina suyu ilave edip karıştıralım. Kıvam alana kadar pişirelim.
- Ilımaya bırakalım.
- Beyaz muhallebi soğuduktan sonra üzerine ılımış olan iç kısmını dökelim. Üzerini spatula yardımıyla düzleyelim.1 gece buzdolabında bekletelim.
- Servis yapacağınız tabağı üzerine kapatıp dikkatlice ters çevirelim.
- Son olarak üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim.
0 Yorumlar