İçi için Malzemeler,

1 adet soğan

4 adet patates

1 tatlı kaşığı salça

pul biber,karabiber,maydanoz,toz kırmızı biber,tuz,

Sosu için Malzemeler,

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için Malzemeler,

1 adet Yumurta sarısı

susam

Hazırlanışı

1.Patatesleri tencereye su ilave edip haşlayalım.

2.İç harcını hazırlamak için tavaya sıvı yağı dökelim.

3.Üzerine yemeklik olarak doğranmış olan soğanları ilave edelim.Pembeleşene kadar kavuralım.

4.1 tatlı kaşığı salça ilave edip karıştıralım.

5.Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup tavanın içine doğrayalım.(patatesleri bastırarak ezelim.)

6.Daha sonra pul biber,karabiber, maydanoz,toz kırmızı biber ve tuz ekleyelim.Karışımın soğuması için bekletelim.

Sosunu hazırlamak için derin bir kap içine sıvıyağ,sirke, nişasta ve un ilave edip karıştıralım.

7.Yufkanın birini tezgaha  serelim yarısına hazırladığımız sosu sürelim.daha sonra diğer yarısını soslu kısmının üzerine gelecek şekilde katlayalım.Üzerine tekrar sos sürelim.

8.Yufkayı 6 eşit üçken parça şeklinde keselim.

9.Her parçaya patatesli harcımızdan koyalım ve kalem böreği gibi saralım.Diğer yukalar içinde aynı işlemi tekrarlayalım.

10.Tepsiye pişime kağıdı serelim.börekleri tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürelim.

11.Üzerine susam serpelim.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.