Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 adet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı su
  • tuz
  • pulbiber
  • kimyon
  • karabiber
Hazırlanışı,

  1. Tencereye suyu ve mercimeği ilave edelim ,yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Pişen mercimeğin üzerine bulguru ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.(30 dakika kadar dinlendirelim.)
  3. Tavamıza sıvıyağ dökelim.Doğramış olduğumuz kuru soğanı ilave edip kavuralım.
  4. Domates ve biber salçasını da ilave ederek karıştıralım.
  5. Derin bir karıştırma kabına salçalı sosu dökelim ve üzerine mercimekleri de ilave edip karıştıralım.
  6. Köfte yoğurur gibi yoğuralım. (Kuru gelirse az miktar su ilave edebilirsiniz.)
  7. Baharatları ilave edip yoğurmaya devam edelim.
  8. Köfte harcımızı elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak şekillendirelim.
  9. İstediğiniz tabakta servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.