Malzemeler,

  • 1 kase Haşhaş ezmesi
  • 1çay bardağı sıvı yağ
  • 6 adet yufka
  • 2 yemek kaşık pekmez
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı toz şeker 

Üzeri için,

  • 1 adet yumurta sarısı
  • susam

Hazırlanışı,

  1. Geniş bir kap içerisine haşhaş ezmesi,sıvıyağ,pekmez,tahin, şeker konulup karıştırılır.
  2. Birinci yufkayı tezgahımıza serelim ve üzerine haşhaşlı karışımdan her yerine sürelim.
  3. İkinci yufka haşhaşlı karışımın üzerine serelim.
  4. Yufkaları üçgen olacak şekilde 16 eşit parçaya keselim 
  5. Her parçayı sigara böreği şeklinde saralım.
  6. Tepsinin üzerine pişirme kapıdı serelim.
  7. Yufkalarımızı tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısını sürelim.
  8. En son susam serpelim.
  9. 170 derecede pişirelim.

Afiyet olsun.