Malzemeler,
- 1 kase Haşhaş ezmesi
- 1çay bardağı sıvı yağ
- 6 adet yufka
- 2 yemek kaşık pekmez
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için,
- 1 adet yumurta sarısı
- susam
Hazırlanışı,
- Geniş bir kap içerisine haşhaş ezmesi,sıvıyağ,pekmez,tahin, şeker konulup karıştırılır.
- Birinci yufkayı tezgahımıza serelim ve üzerine haşhaşlı karışımdan her yerine sürelim.
- İkinci yufka haşhaşlı karışımın üzerine serelim.
- Yufkaları üçgen olacak şekilde 16 eşit parçaya keselim
- Her parçayı sigara böreği şeklinde saralım.
- Tepsinin üzerine pişirme kapıdı serelim.
- Yufkalarımızı tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısını sürelim.
- En son susam serpelim.
- 170 derecede pişirelim.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar