Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un

Keki ıslatmak için,

  • 1,5 su bardağı süt
  • Kremşanti için,
  • 1 poşet kremşanti
  • 1su bardağı soğuk süt

Çikolata sos için

  • 1paket toz çikolata sos
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket bitter çikolata 70 gr.

Hazırlanışı,

  1. Derin karıştırma kabı içinde yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Keki için süt,sıvıyağ,vanilya,kabartma tozu,kakao,un ilave edip çırpalım.Dikdörtgen borcamda30 dakika 160 derecede pişirelim.
  3. Kek pişince üzerinde soğuk 1,5 su bardağı süt dökülür.
  4. Kremşantiyi sütle çırpalım.
  5. Çikolata sosunu paketteki tarife göre hazırlayalım.içine çikolata ilave edelim.
  6. Soğuyan kekin üzerine kremşantiyi sürelim.çikolata sosu soğuduktan sonra kremşanti üzerine dökelim,spatula yardımıyla üzerine yayalım.
  7. Bzdolabında 2 saat dinlendirelim.