Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
Keki ıslatmak için,
- 1,5 su bardağı süt
- Kremşanti için,
- 1 poşet kremşanti
- 1su bardağı soğuk süt
Çikolata sos için
- 1paket toz çikolata sos
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket bitter çikolata 70 gr.
Hazırlanışı,
- Derin karıştırma kabı içinde yumurta ve şekeri çırpalım.
- Keki için süt,sıvıyağ,vanilya,kabartma tozu,kakao,un ilave edip çırpalım.Dikdörtgen borcamda30 dakika 160 derecede pişirelim.
- Kek pişince üzerinde soğuk 1,5 su bardağı süt dökülür.
- Kremşantiyi sütle çırpalım.
- Çikolata sosunu paketteki tarife göre hazırlayalım.içine çikolata ilave edelim.
- Soğuyan kekin üzerine kremşantiyi sürelim.çikolata sosu soğuduktan sonra kremşanti üzerine dökelim,spatula yardımıyla üzerine yayalım.
- Bzdolabında 2 saat dinlendirelim.
0 Yorumlar