Malzemeler,
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı un
Dış kısmı için,
  • Yarım su bardağı irmik
Şerbeti için,
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
Hazırlanışı
  1. Önce şerbetimizi hazırlayalım.derin bir tencereye şeker ve suyu ilave edip eriyene kadar karıştıralım.Şerbeti kaynatmayacağız.
  2. Derin bir yoğurma kabına yumurta,yoğurt,sıvıyağ,irmik,vanilya,kabartma tozu,un ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  3. Yoğurduğumuz hamurdan parçalar kopartalım.
  4. Tezgahımızın üzerine irmik döküp elimizdeki hamuru rulo şeklinde irmiğe bulanarak yuvarlayalım.Bıçak yardımıyla 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye dizelim.
  5. 180 derece de pişirelim.
  6. Pişmiş olan tatlının ilk sıcağı çıkınca üzerinde soğuk şerbeti dökelim.
Afiyet olsun.