Malzemeler,
- 200 gr oda ısısında margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ(yarım su bardağı)
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri(yarım su bardağı )
- yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı Nişasta
- bir paket kabartma Tozu
- 2 yemek kaşığı yoğurt(susuz kısmından)
- 1 tatlı kaşığı elma sirke
- kulak memesi kıvamına gelene kadar un(kontrollü olarak yaklaşık 3 -3,5 su bardağı un)
- (Hamuru 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.)
- 5 adet ortaboy elma rendesi
- 1/2 su bardağı şeker(Yarım su bardağı)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 yarım su bardağı ceviz içi(yarım su bardağı)
Hazırlanışı,
- Önce iç malzemelerini hazırlayalım.
- Tencereye elmaları soyup rendeleyelim.Üzerine toz şeker ilave edelim.
- Elmalar yumuşayana suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen elmaları üzerine ceviz ve tarçın ilave edelim ve 2 dakika kadar daha pişirelim.
- Ocağın altını kapatalım soğumaya bırakalım.
- Derin bir yoğurma kabına margarin,sıvıyağ,yumurta,tuz,pudra Şekeri,yoğurt,sirke ilave edip karıştıralım.Daha sonra vanilya kabarma tozu ve un ilave edip.Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru 1saat dinlenmesi için bekletelim.
- Hazırlanan hamuru merdane ile ince olarak açalım su bardağı yuvarlak keselim.Yuvarlakların bir parçasına bıçak ile şerit şeklinde keselim.
- Hamurun kesilmeyen bölümüne içn harçtan konulur.
- Şeritler kesilen bölümü elmalı bölümün üzerine kapatalım.
- (isterseniz farklı şekiller de verebilirsiniz.)
175 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
Piştikten sonra pudra şekeri serpilerek servis tabağında iktam edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar