Malzemeler,

  • 200 gr oda ısısında margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ(yarım su bardağı)
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri(yarım su bardağı )
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı Nişasta
  • bir paket kabartma Tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt(susuz kısmından)
  • 1 tatlı kaşığı elma sirke
  • kulak memesi kıvamına gelene kadar un(kontrollü olarak yaklaşık 3 -3,5 su bardağı un)
  • (Hamuru 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.)
İçi için,
  • 5 adet ortaboy elma rendesi
  • 1/2 su bardağı şeker(Yarım su bardağı)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 yarım su bardağı ceviz içi(yarım su bardağı)

Hazırlanışı,

  1. Önce iç malzemelerini hazırlayalım.
  2. Tencereye elmaları soyup rendeleyelim.Üzerine toz şeker ilave edelim.
  3. Elmalar yumuşayana suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Pişen elmaları üzerine ceviz ve tarçın ilave edelim ve 2 dakika kadar daha pişirelim.
  5. Ocağın altını kapatalım soğumaya bırakalım.
  6. Derin bir yoğurma kabına margarin,sıvıyağ,yumurta,tuz,pudra Şekeri,yoğurt,sirke ilave edip karıştıralım.Daha sonra vanilya kabarma tozu ve un ilave edip.Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuralım.
  7. Yoğurduğumuz hamuru 1saat dinlenmesi için bekletelim.
  8. Hazırlanan hamuru merdane ile ince olarak açalım su bardağı yuvarlak keselim.Yuvarlakların bir parçasına bıçak ile şerit şeklinde keselim.
  9. Hamurun kesilmeyen bölümüne içn harçtan konulur.
  10. Şeritler kesilen bölümü elmalı bölümün üzerine kapatalım.
  11. (isterseniz farklı şekiller de verebilirsiniz.)

175 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
Piştikten sonra pudra şekeri serpilerek servis tabağında iktam edebilirsiniz.
Afiyet olsun.